Keresés
 
   
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

csak tíz év múlva ne ez a dal legyen alszunk rá egyet... téli utazás a kaposváriakból balta luxus csárdáskirálynő és zombik a nézőtéren hangállam - én zene nélül soha a legjobb előadás: csontbrigád hősök, hétköznapiak megvillan családi pótlék cipőtrend a bűvös mondat blú iz red szong mit nézzünk ma? mindent! én kérekelnézést1 férfibarátságról az athéni timon veretes párbeszéd a fesztiválbarátság égisze alatt hmg/halálra táncoltatott gagarintól steinerig - nagyon szubjektív kis esti hmgs zene u21 hivatalos megnyitó szophoklész reggelire u21 megnyitó előtti megnyitó

Videók

 

 

szakmai beszélgetés: ágens, pitbull

2012.07.25.

11:50a fesztiválon Kritikus szekció: szakmai beszélgetések minden délután címmel találkozhat a közönség az előző napi előadások alkotóival. kedden ágens és a titkos társulat volt proics lilla vendége a kass galériában.

Ágens Társulat (Budapest): nőInTime - R. W. Fassbinder Petra von Kant keserű könnyei című műve alapján, vendégek: Ágens, Bakos Éva, Madák Zsuzsanna.

ágens: az elmúlt két évben a társulat korábbi tagjai tetszhalott állapotban dolgoztak külön-külön. akkor döntöttem el, hogy többet nem hagyjom magam kiszolgáltatni. több lábon álló, új életet építettem fel, hogy valamiből meg tudjak élni és szakmai nexusban tudjak létezni. a társulat tagjaival a találkozások ünnepivé váltak, kavargunk térben és időben. mindig találok új embereket, akikből elkezdek építkezni. az intime egy trilógia harmadik előadása, az Ira és a Fatum után készült el, az anyag vezette a történetet.  imádtam ezt a darabot és meg akartam csinálni. az első próbára víziókat vittem. most 12 lovászfiúval dolgozom falun, rendkívül nehéz velük dolgozni, fél évbe telt, míg felépítettük azt a nyelvi világot, amiben megértik egymást.
madák zsuzsanna: ágenssel nem könnyű együtt dolgozni, intenzíven együtt dolgozni valakivel mindig nehéz.
bakos éva: ágensre jellemző az egyetemes érzékenység, a világához a spiritualizmus elemei közel állnak.
proics lilla: a nézői reakciók ritkák, a közönség túl semleges.
ágens: amikor kimegy egy néző, ágens halálosan megsértődök (mosolyog),  de nincs semmi bajom vele.
bakos éva: nem tudható, hogy miért megy ki valaki, mert rosszul lett, mert melege van, erről a színésznek nincs előképe.  Titkos Társulat (Budapest): Kárpáti Péter: A Pitbull cselekedetei
Vendégek: Stork Natasa,  Kárpáti Péter, Lőrincz Zsuzsa
kárpáti péter: a darab nem ennyi nézőre van írva, mint amennyien a rongykocsmában voltak, a végére elfogyott a levegő, az előadás elfáradt. minél kevesebben vannak, annál szellősebben, szebben lehet játszani. a nézők úgy érzik, mintha bevonnák őket, de nem vonjuk be, csak bent vannak egy lakásban. mindig valakitől rettegniük kell, a nézők érezzék, hogy ők a betolakodók ebben a szűk térben.
proics lilla: a cserepadról nagyon nehéz bejönni a második félidőre.
lőrincz zsuzsa: nézem a darabot, nevetgélek, és meg is ijedek, amikor Zsolt megszólít.
proics lilla: van-e különbség a kőszínházi próba és egy titkos társulati próba között?
stork angéla: különböző keretekvannak, és azon belül az ember mindig keresi a szabadságát.


a lap tetejére
 

2018 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció